Romantische Steden in Europa

Romantische Steden in Europa

Je kan jaren reizen door heel Europa

Europa heeft heel veel mooie plaatsen. Maar juist omdat het zoveel mooie plekken hebt is het soms lastig kiezen. Grote kans dat je overal naar toe wilt. Je hebt veel landen en veel dingen om te zien. Veel mensen kiezen ervoor om zo bijvoorbeeld elke keer als ze vakantie hebben om naar een vast land te gaan.

Jaarlijks trekken veel mensen naar Spanje, waaronder ook veel jongeren. Niet zo raar want Spanje heeft veel aan te bieden zoals Madrid, Valencia en Barcelona. Naast het lekkere eten heeft het veel bezienswaardigheden. Je kan lekker op het strand liggen natuurlijk maar het zou zonde zijn om dat de hele vakantie te doen. Je moet ook kijken naar de accommodaties. Er zijn mensen die van kamperen houden in een tentje. Je kan ook natuurlijk met de caravan gaan of de camper.

 

Luxe vs Simpel

Er zijn ook mensen die houden meer van luxe. Maar je hebt zoveel hotels waar moet je voor kiezen? Je hebt zoveel recommandaties en hotels waar je uit kan kiezen. Zo heb je bijvoorbeeld hotel Valencia of hotel Madrid. Het mooie ervan is dat tegenwoordig je alles zo makkelijk wordt gemaakt. Er zijn heel veel organisaties die ook alles voor je regelen. Organisaties zoals Visit Valencia of visit in Spain.

Maar zo heb je zat andere steden die je ook kan bezoeken.

Frankrijk is bijvoorbeeld heel mooi. En Parijs staat natuurlijk wereldwijd bekend als de “romantische” stad ter wereld. Vanwege welke reden ook als mensen denken aan Parijs denken ze automatisch aan “liefde en romanantiek”. Nergens ter wereld worden er zoveel huwelijk verzoeken gedaan als in Parijs.

 

Magische plaats

Ja wat moet je nou kiezen? Sommige mensen houden meer van de natuur en de kou. Dus gaat richting het Noorden zoals Zweden of Zwitserland. Anderen mensen houden weer meer van Griekenland. Het mooie van Europa is dat het zo divers is. Je kan 100 kilometer verder reizen en totaal ergens anders zijn. Qua cultuur, qua taal en qua eten.

Maar in de afgelopen jaren is er andere stad naar boven gekomen als de meest romantische stad ter wereld en heeft Parijs van z’n troon afgestoten. Dat is namelijk Venetië. Deze bijna magische stad met de oude gebouwen en panden. De water kanalen en de auto vrije wegen is iets wat je eigenlijk niet kan voorstellen.

Maar dat maakt het juist zo magisch en zo bijzonder. Geen wonder dat veel mensen deze plek bezoeken. Met de gondellaars die je door de kanalen heen varen zonder motor maar gewoon nog met een peddel. Het heerlijke lokale eten en de sfeer zorgen ervoor dat veel mensen “romantische” gevoelens ervaren tijdens hun vakantie.

Waar je nou voor kiest of dat Venetië, Valencia of Parijs is je kan eigenlijk nergens de fout ingaan want alle steden, alle landen hebben een bijzondere setting en sfeer.

 

 

 

 


Reageren is niet mogelijk.
Scroll Up