Ideaal met de trein: Brugge en Leuven!

Ideaal met de trein: Brugge en Leuven!

Wie graag met de trein reist denkt vaak aan reizen naar Oost-Europa, dat is grotendeels terecht natuurlijk. Oost-Europa is enorm in opkomst en is ideaal om te bereizen met de trein, maar wat veel mensen niet weten is dat België ook verschillende prachtige steden heeft en binnen een paar uur eenvoudig met de trein te bereiken zijn. We zetten daarom 2 Belgische steden in het zonnetje: Leuven en Brugge!

Leuven

Het bourgondische Leuven staat bekend als dé studentenstad van België, en dat zul je zien ook. Alles in de stad zal je laten zien dat de universiteiten van Leuven de stad zo beroemd hebben gemaakt. En dat gebeurt op een zeer prettige manier, zo vind je mooie kunstwerken door de stad die bijna allemaal te maken hebben met de universiteiten. Een potje city golf is misschien wel de leukste manier om alle hoogtepunten van Leuven te bewonderen. Op deze manier bezoek je de mooiste plekken, wordt alles uitgebreid vertelt door een gids en ben je ondertussen ook nog eens lekker actief met vrienden of familie bezig om de stad te verkennen!

Brugge

Ook Brugge is zeer eenvoudig te bereiken met de trein vanuit Nederland. Brugge staat bekend als bierstad van België en ook dat is terecht! De Brouwerij van de Brugse Zot, de Halve Maan, heeft namelijk een ruim 3 kilometer lange bierleiding aangelegd. Ja echt, een bierleiding om het vers getapte bier vanuit de brouwerij midden in de stad naar de bottelarij buiten de stad te krijgen. Op deze manier hoeven de honderden vrachtwagens niet meer door de prachtige binnenstad van Brugge te rijden. Overigens is brouwerij de Halve Maan ook absoluut het bezoeken waard!

Naast de bierbrouwerij heeft Brugge nog vele andere hoogtepunten, denk aan het begijnhof, de vismarkt, de grote markt, de Belfort van Brugge en het Minnewater.  


Reageren is niet mogelijk.
Scroll Up