Helft van de last-minute vakanties wordt geboekt op mobiel apparaat

Helft van de last-minute vakanties wordt geboekt op mobiel apparaat

Dat de Nederlandse consument steeds vaker de mobiele telefoon of tablet gebruikt voor online aankopen was al duidelijk, maar nu is naar buiten gekomen dat ook last minutes vaak geboekt worden op mobiele apparaten. Uit onderzoek blijkt dat de helft van de last minute vakanties geboekt wordt 24 uur voor het vertrek vanaf de mobiele telefoon of tablet. Naast traditionele vliegvakanties worden ook steeds meer last minute cruises via mobiele apparaten geboekt.

Hoe dichterbij de vertrekdata, hoe meer mobiele boekingen

Uit het onderzoek is verder ook gebleken dat hoe dichterbij de vertrekdata ligt, hoe sneller mensen geneigd zijn om op de mobiele telefoon de reis te boeken. Wanneer de reis 12 weken voor vertrek geboekt wordt, boekt slechts vier procent via de mobiele telefoon. Het aandeel van boekingen op de tablet blijft nagenoeg gelijk, wat opvallend is.

Cross device

Het aandeel van mensen die meerdere apparaten gebruikt voor het boeken van een vakantie neemt erg snel toe. Dat zijn bijvoorbeeld mensen die zich oriƫnteren op de desktop computer en uiteindelijk boeken via de mobiele telefoon of andersom. Mensen die via een mobiele telefoon een vakantie hebben geboekt, gebruiken in veel gevallen ook de app van een reisaanbieder of vergelijkingswebsite. Een van de redenen voor het gebruik van apps in de plaats van websites is het gevoel van een veiligere omgeving. In de praktijk blijkt vaak dat apps en mobiele websites echter even veilig zijn.

Last-minute cruise boeken?

Bent u op zoek naar een voordelige last minute naar de bestemming van uw dromen? Kijk dan eens op de website van VakantieXperts. Bij ons heeft u keuze uit een ruim aanbod bestemmingen, van zonvakanties tot weekendjes weg en stedentrips. Op zoek naar iets meer spanning op vakantie? Ontdek dan ons aanbod cruisereizen naar diverse bestemmingen binnen- en buiten Europa. Wij hebben ook een aanbod last-minute cruises! Uiteraard is onze website vriendelijk voor mobiele apparaten en kunt u veilig uw vakantie boeken.


Reageren is niet mogelijk.
Scroll Up