Goed belicht

Goed belicht

Kamperen. Je houdt ervan of je gruwelt ervan. Wij van Perron Europa hebben wat uitgezocht voor je als het gaat om een van de grotere kampeerongemakken. Het niet goed kunnen lezen tijdens de avonduren. Kortom, wanneer ben je goed belicht?

Tijdens het kamperen wordt ineens weer gelezen. Heel ‘ouderwets’ lezen we ineens weer uit boeken. Van papier dan. De tablets gaan misschien ook wel mee, maar worden minder gebruikt. Een groot voordeel tijdens de warme zomermiddagen waar de tablet het vaak door spiegeling laat afweten. Dat is natuurlijk niet het geval wanneer je een e-reader of echt boek meeneemt. Maar die laten het vaak weer ‘s avonds afweten. Althans, zonder goede verlichting.

Dat er flink gekampeerd wordt blijkt wel uit de meest recente cijfers van de ANWB. De run op tweedehandswebsites is de afgelopen jaren enorm geweest als het om de aanschaf van een sleurhut caravan gaat. Inderdaad, de caravan is onverminderd populair. Nu de aanschaf voor velen ver buiten financieel bereik ligt, wordt gekozen voor de gebruikte modellen. Erg populair voor dat vrije kampeergevoel én de portefeuille; de KIP-caravans gemaakt tussen 1970 en 1980.

Vijf sterren camping

Er gaat volgens sommigen niets boven dat vrije gevoel van kamperen. Juist dát leidt bij weer anderen tot verontwaardigde reacties. Er is toch geen enkel gebrek aan comfort te vinden op zo’n camping. Men negeert dan de vijf sterren campings voor het gemak even. Comfort is een kwestie van beleving. En juist dat laatste is enorm belangrijk als het om de aanschaf van kampeerartikelen gaat.

De kampeerartikelen die minimaal meegenomen moeten worden zijn een kampeertafel, stoelen, een kooktoestel of gasflessen, keukengerei, slaapbenodigdheden, kleding en natuurlijk een of meer lampen. Volgens anderen zijn er nog veel meer zaken benodigd. Daarover valt te twisten. Net zo goed als dat we erover kunnen twisten welke lampen nu echt waardeloos zijn en welke nu goed tot hun recht komen op de camping.

Aanspraak

Het komt bij een goede kampeerverlichting aan op even logisch nadenken. Waarvoor wil je de verlichting gaan gebruiken. Wil je de naaste buren echt goed irriteren, neem dan gerust een bouwlamp mee. Je bent er dan van verzekerd dat je voldoende kunt lezen ‘s avonds én dat je voldoende aanspraak zal krijgen. Wil je liever geen risico nemen, dan kies je voor de Coleman Pack-Away Pocket LED Lantern. Deze lantaarn heeft als voordelen dat deze via een USB-kabel opgeladen kan worden, voorzien is van vier lichtstanden en ook nog eens een maximaal bereik heeft van negen meter. Dus toch goed voor aanspraak van de buren.

Online

De prijs van dit Coleman-product is zeer gunstig te noemen. Zo is deze via Zaklamp.com voor net geen vijftig euro verkrijgbaar. Het voordeel van online bestellen is dat je er niet op uit hoeft om een lantaarn of zaklamp te kopen. Je kunt ze samen met een eventuele hoofdlamp, handig voor de nachtelijke ritjes naar het toilet, aanschaffen.


Reageren is niet mogelijk.
Scroll Up