Genieten in Drenthe

Genieten in Drenthe

U kunt genieten in Drenthe op verschillende manieren en op herkenbare wijze. Verschillende hoteliers hebben de handen in één geslagen om mensen te laten genieten op z’n Drents.

Wat betekent genieten op z’n Drents?

Dat is een mix die de hoteliers te bieden hebben. De gastvrijheid en de verzorging is van topniveau. U zult niets te kort komen. Ook de omgeving waar de hotels zich bevinden is bijzonder. Dit kan in de stad zijn maar ook in een dorp op het platteland in een bosrijke omgeving. Het voordeel is dat alles snel bereikbaar is en veel verschillende landschappen in korte tijd kunt beleven. Een bezoek aan Drenthe biedt u dus vele mogelijkheden.

Wat is er te doen en te zien?

landhotel diever in drenthe

Drenthe staat bekent om de hunnebedden. Voornamelijk in het oosten van de provincie kunt u ze terugvinden. In Borger is het hunnebedcentrum met een bijzonder museum. In totaal zijn er 16 hunnebedden in de omgeving te vinden.

Verschillende musea in Frederiksoord (het koloniehof), Vledder (Miramar) en het vlechtmuseum in Noordwolde. Na zo’n museatocht is het aan te raden om in het landelijke en gerestaureerde Landhotel te verblijven in Diever (www.landhoteldiever.nl). Hier is het restaurant ook zeker aan te raden.

Ga een potje golfen! Dat kan bij Green Meets. De unieke locatie met een echte golfbeleving door de aanwezigheid van fraaie natuurlijk vorgegeven bunkers en waterpartijen. Doordat de variatie groot is en de baan op verschillende manieren te bespelen is wordt het iedere keer weer een nieuwe uitdaging.

Potje bakken? Bij pottenbakkerij Rhoda kan het allemaal. Zo kan het ‘Gieters Blauw’ worden vervaardigd en nog andere glazuren. De bakkerij staat al 30 jaar in Giethoorn.

Vergeet niet naar Eelde te gaan want dan kunt u in de leefwereld van de schilder Van Gogh verplaatsten. Zijn oude kamer van 1883 is te bezoeken, een film over zijn periode in Drenthe en de mysterie van het landschap.

Drenthe is bij uitstek populair om er lekker even tussenuit te gaan en te wandelen en fietsen. Genietend van de natuur op zoek naar de vele bezienswaardigheden die het te bieden heeft. In de avonden kunt u in de vele rustieke en landelijke hotels verblijven om tot rust en ontspanning te komen om vervolgens de volgende dag Drenthe verder te verkennen.

Van stad naar natuur, van dorp naar stad en van dorp naar dorp


Reageren is niet mogelijk.
Scroll Up