Al een reisverzekering afgesloten?

Al een reisverzekering afgesloten?

Ga je door Europa reizen? Leuk! Maar heb je al nagedacht over een reisverzekering? Geen stress een reisverzekering kun je nu snel en eenvoudig afsluiten.Wij leggen je graag meer uit over de mogelijkheden.

Reisverzekeringen worden namelijk door veel bedrijven online aangeboden. Je kunt een reisverzekering afsluiten bij bedrijven als de Kruidvat en Hema, maar ook bij de grotere verzekeringsmaatschappijen zoals Aegon, Univé en Ohra. Bij de reisverzekering geldt dat elk van deze bedrijven zijn eigen voorwaarden heeft. Deze voorwaarden zijn zeer belangrijk aangezien hierin staat waarvoor je verzekerd bent, terwijl de meeste mensen alleen kijken naar de kosten van de verzekering.

Bij het afsluiten van reisverzekeringen kijken veel mensen dus vooral naar de kosten, maar het is altijd raadzaam om een aantal stappen verder te kijken. Wat zijn de voorwaarden van de reisverzekering? Wat is er in een verzekering gedekt en wat niet? Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je iets op je reisverzekering moet verhalen. Hierdoor moet je goed vooraf bedenken waarvoor je precies verzekerd wilt zijn. Hieronder volgen een aantal tips.

Allereerst kun je het best bepalen of je een tijdelijke of een doorlopende reisverzekering wilt afsluiten. Ga je normaal jaarlijks een keer op vakantie, dan kun je kijken naar een tijdelijke reisverzekering. Als je vaker op vakantie gaat of toch ook regelmatig een weekendje weggaat, dan kun je beter kijken voor een doorlopende reisverzekering. Afhankelijk van hoe vaak je op vakantie gaat is het dus belangrijk om een bepaalde reisverzekering af te sluiten. Heb je tevens ook nagedacht of je een Europa of werelddekking wilt? Weet je zeker dat je alleen in Europa blijft reizen?

Daarnaast moet je ook kijken naar de verschillende voorwaarden in een reisverzekering. Er zijn namelijk veel verschillen tussen de verschillende reisverzekeringen. Ook wordt in de voorwaarden vermeld hoeveel zij maximaal terugbetalen bij schade. Als je bijvoorbeeld je iPad meeneemt op vakantie, is het handig om te kijken tot hoever deze verzekerd is bij bijvoorbeeld schade of diefstal. De ene verzekeraar kan de iPad bijvoorbeeld helemaal uitbetalen, terwijl de ander slechts gedeeltelijk uitbetaald. Lees daarom ook altijd de voorwaarden van de reisverzekering door.

Let naast bovenstaande tips ook op de hoogte van het eigen risisco. Als je een kleiner bedrag claimt, kan het betekenen dat dit vooral onder het eigen risico valt. Wil je daarnaast ook gevaarlijke sporten tijdens je vakantie uitoefenen? Neem dan een extra verzekering speciaal voor gevaarlijke sporten. Anders ben je namelijk niet gedekt! Het is ook zo dat sommige verzekeraars een maximaal aantal dagen per jaar vergoeden. Dus als je vaak op vakantie gaat, is het handig om naar deze eisen van de verzekeraar te kijken. Anders ben je namelijk niet verzekerd! Als laatste tip is het handig om te kijken naar de service van de verschillende verzekeraars. Je kunt vaak beoordelingen en reviews over verzekeraars op internet vinden. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Nu alleen nog kijken naar een beste reisverzekering en dan met een onbezorgd gevoel in Europa op reis gaan!


Reageren is niet mogelijk.
Scroll Up